Hoi, daar zijn we weer. Nu zie je ons iets beter maar we zijn wel duizelig van die rit. We willen nog even iets vertellen over dit deel van de website. Taaie begin jij, jij bent de langste?!


 

 

 

Deze jeugdpagina's zijn gebouwd om jullie een beetje wegwijs te maken in een deel van de Nederlandse geschiedenis welke een beetje is vergeten.
Wij willen jullie iets meer vertellen over Nederlands-Indië en wat daar allemaal gebeurd is. Wist je bijvoorbeeld dat deze eilanden in Azië ooit een kolonie van Nederland waren?
Jullie hebben vast wel eens gehoord van opa, overgrootopa, een oom of iemand anders over de spannende tijd die ze hebben gehad in 'ONS' Indië.
Nou jij weer, Neut!

O ja, op de wegwijzer vind je nog meer interessante onderwerpen. klik er maar eens op, het is van alles wat. Ook zijn er nog een paar leuke opdrachten te doen. Veel plezier!
Zo goed Taaie?

Mmmm! Ho, en dan nog wat, Als je op het kleine wegwijzertje klikt, kom je altijd weer terug bij het beginscherm. Succes.

Een wist je datje:

De strijd in Nederlands-Indië staat een beetje in de schaduw van de tweede wereldoorlog. Terwijl veel Nederlanders weer aan de opbouw van ons land bezig waren, zijn in vijf jaar tijd 170.000 Nederlandse militairen, naar Indië gestuurd om daar orde op zaken te stellen. Daarnaast hebben zich nog eens 35.000 inlanders aangemeld om mee te helpen.